kayitbilgi.com notpdfokuindir.com indirfullapk.com apk menajerikim.com iddabayi.com betmatik onwin betmatik giriş
DOLAR 32,2265 -0.03%
EURO 35,0255 0.11%
ALTIN 2.426,220,34
BITCOIN 22252250,25%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Fahrettin Koca’dan kurban etinin saklanma koşulları paylaşımı
  • FOXTURK
  • Gündem
  • Fahrettin Koca’dan kurban etinin saklanma koşulları paylaşımı

Fahrettin Koca’dan kurban etinin saklanma koşulları paylaşımı

ABONE OL
29 Haziran 2023 10:48
Fahrettin Koca’dan kurban etinin saklanma koşulları paylaşımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu videoyu izlemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin

Müslüman alemi bayram coşkusu yaşıyor.

Evlerde bayramın birleştirici heyecanı yaşanırken bir yandan da kurbanlık etler doğranarak pişmeye bırakıldı.

Ancak uzmanlar bir konuda uyarıyor.

Etler aynı gün kesilip tüketilmeye başlanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu bağlamda bilgilendirici bir video paylaştı.

Etlik Şehir Hastanesi’nde Diyetisyen Ali Tuzlalı’nın aktardığı bilgilere göre, kurban eti -18 derece soğuklukta saklanmalı.

Kurban etinin bir gün dinlendirilmesi gerektiğini de aktaran Tuzlalı, 24 saatten önce tüketimin sindirim sorununa neden olacağını vurguladı.

“Buzlukta, tek kullanımlık parçalara ayrılarak”

İşte Tuzlalı’nın o açıklaması;

Kurban eti, buzdolabında eksi 18 derecede yani buzlukta, tek kullanımlık parçalara ayrılarak, buzdolabı poşetlerinde veya yağlı kâğıtlara sarılarak saklanmalı.

“24 saatten önce tüketilmemeli”

Sindirim problemine yol açmaması için 24 saat bekletilmeden tüketilmemelidir. 24 saatten önce pişirilen etler tam olarak pişmeyecektir bu da sindirim sistemini etkileyerek şişliğe neden olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.