kayitbilgi.com notpdfokuindir.com indirfullapk.com apk menajerikim.com iddabayi.com betmatik onwin betmatik giriş
DOLAR 34,3040 0.08%
EURO 36,9843 -0.07%
ALTIN 3.021,54-0,20
BITCOIN 2276586-0,60%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Psikolojik Danışmanlık: Bireylerin Gelişimi İçin Hayati Bir Destek

Psikolojik Danışmanlık: Bireylerin Gelişimi İçin Hayati Bir Destek

ABONE OL
23 Ekim 2024 11:33
Psikolojik Danışmanlık: Bireylerin Gelişimi İçin Hayati Bir Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman Psikolojik Danışman Eren Atakol, Psikolojik Danışmanın Önemi Üzerine Bilgiler Verdi

İstanbul’da düzenlenen bir programda uzman psikolojik danışman Eren Atakol, psikolojik danışmanlık mesleğinin derin etkileri ve önemine dair bilgiler paylaştı. 1986 yılında İstanbul’da doğan Atakol, 2011 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra aile danışmanlığı ve bağımlılık alanında yüksek lisans yaptı.

Atakol, psikolojik danışmanın bireylerin gelişimini sağlamak amacıyla yürütüldüğünü belirtti. Bu sürecin uzman kişiler tarafından yürütülmesinin kritik olduğunu vurgulayan Atakol, yetersiz eğitimle danışmanlık yapan kişilerin, danışanların mahremiyetine zarar verebileceğini ifade etti.

Psikoterapistlerin belirli bir psikoloji ekolünde eğitim almış profesyoneller olduğunu belirten Atakol, sürecin genellikle en az sekiz seans sürdüğünü ve danışanın içgörüsünü artırmayı amaçladığını söyledi. Psikolojik danışmanın temel etik ilkelerinden biri olan gizlilik ilkesinin, son dönemlerde sosyal medya ve televizyon dizilerinde psikolojik konuların yanlış bir şekilde temsil edilmesi nedeniyle risk altında olduğunu da dile getirdi.

Uzman Atakol, psikolojik danışmanın, bireylerin yaşam kalitesini artırma ve güçlenme süreçlerinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

 

En az 10 karakter gerekli